V kolikor ste pred nakupom pelet, potem morate preverite kakšne so cene pelet, ki jih je možno dobiti na slovenskem trgu.

Peleti cena

Zakaj ogrevanje na pelete? Sprašujete se – peleti cena? Seveda se pojavi vprašanje smiselnosti vgradnje peči na pelete še zlasti, če je investicija v takšno peč nekajkrat višja kot primerljive na plin ali kurilno olje.

Ogrevanje na pelete Peleti cena

 

 

Če pa pogledamo dolgoročno postane investicija smiselna. Povprečna slovenska hiša je slabše izolirana 150 m2 ogrevane površine za kar porabi 2000 l kurilnega olja na sezono. Ker je energijska vrednost peletov nižja od energijske vrednosti kurilnega olja je za 1000 l kurilnega olja potrebno 2 t peletov. Cena kurilnega olja je presegla 1 za liter in se predvideva rast le te, peleti cena pa če nekaj časa ostaja na 500 za dve toni. Torej peleti cena je kar polovico nižja za enako energijsko vrednost. Ob predvideni življenjski dobi peči na pelete, ki je 15-20 let se investicija povrne če v 5-6 letih. Sedaj peleti cena ni več vprašanje, če zlasti v deželi kjer je prirast lesa še vedno bistveno višji od porabe in se cena spreminja zgolj zaradi transportnih stroškov.

PRIMERJAJTE CENE PELET


V kolikor ste pred nakupom pelet, potem morate preverite kakšne so cene pelet, ki jih je možno dobiti na slovenskem trgu.

S klikom na sliko do vseh potrebnih informacij. Cena, kakovost, vrsta lesa, % pepela, ...

Peleti cena
Z nakupom kotla lahko privarčujete!

Peč na pelete

Cena kurilnega olja strmo narašča. Kako se izogniti velikim stroškom ogrevanja? Naj elegantnejši način so zagotovo peči na pelete. Če želite brezplačno ponudbo, oziroma več informacij o kotlih na pelete, nas kontaktirajte na 041 711 997 ali preko elektronske pošte viktor.rukse@gmail.com! Ponujamo vam pestro izbiro kvalitetnih peči in možnost preureditve vaše kurilnice.

Kategorije